Головна » 2010 » Лютий » 8 » 14-го лютого "День всіх закоханих"
19:08
14-го лютого "День всіх закоханих"




Історія виникнення свята.

   Це свято юних і закоханих, але  само свято немолоде, його відзначали ще в 15 столітті. Існує багато легенд, що розповідають про походження цього свята. Жив у Римі, ще за часів імператора Клавдія, священик Валентин. Тоді існував наказ, що забороняв римським воїнам одружуватися. Клавдій ІІ був упевнений, що сім’я заважатиме чоловікам воювати. Проте священик Валентин вінчав таємно закохані пари, зневажаючи імператорський наказ.  За це його було заарештовано, і кинуто у в’язницю. Сидячі під вартою, Валентин закохався у сліпу дівчину, дочку в’язничного наглядача. Користуючись своїми медичними знаннями, він зцілив її від сліпоти. Дочка тюремника закохалася у Валентина. Але священик дав обітницю безшлюбності, і не міг відповісти на її почуття. В ніч перед стратою (14 лютого) він прислав їй зворушливого листа, який підписав «Твій Валентин».

   У пам'ять про це тепер у День Святого Валентина заведено дарувати одне одному «валентинки». Валентинки  - це вітальні листівки у вигляді сердечок, з добрими побажаннями, словами кохання, пропозиціями руки і серця.

   Також у цей день дарують коханим квіти (найчастіше троянди — символи кохання), цукерки, інші сувеніри у вигляді сердечок, купідончиків, пташок, що цілуються.

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 857 | Додав: kurtnvk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Шкільне життя
Наше опитування
Оціните наш сайт
Всього відповідей: 33
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0